HR EN
poništi filtere
Kultura
18/11/2022 - 20/11/2022

ŽENE MAŠINE dolaze na Hvar

Pred nama je vikend pun zanimljivih događanja!🤩🔥👌🥁
Donosimo vam detalje o projektu ŽENE MAŠINE koji promovira stvaralaštvo žena u kontekstu DIY kulture. Raspored događanja koje su pripremile za hvarski dio projekta odvijat će se u Fabrici 35 i na Venerandi ovog vikenda. Ulaz na kompletan program je besplatan.
🔴 PETAK 18.11. FABRIKA 35 - 19h
IZLOŽBA MOJ PANTEON
Autorica: Ana Kovačić
„Moj panteon“ uz dobru dozu humora priča priču o ženi, svijetu i samospoznaji. U vrijeme kada joj organizirana religija pokušava govoriti kako da živi, autorica u znak otpora gradi vlastiti sekularni panteon. Posuđuje (iako joj se u ovom slučaju više sviđa riječ „krade”) kršćansku ikonografiju. Priča započinje s Autoportretom. Sebe prikazuje kao trojstvo (Kćer, Majmunicu i Vulkan). Koristi veliki format (240 x 200 cm) kako bi sva svoja lica mogla sagledati kao ravnopravna, u prirodnoj veličini. U nastavku serije radova istražuje svijet oko sebe, ilustracijom bilježi kojim je sve neživim predmetima i stvarnim osobama dodijelila atribut svetosti i što ju je sve oblikovalo. Preuzima ulogu poglavarke vlastite crkve i gradi svoju sustav vjerovanja na temeljima koje je sagradilo njezino žensko iskustvo.
🔴 SUBOTA18.11. VENERANDA - 20.30h
ŽEN
Audio vizualni projekt osnovan 2010. od kada su izdali tri studijska albuma - I onda je sve počelo (2013.), Jantar (2015.) i Sunčani ljudi (2017.), te kompilacijski album remixa Blender izdan 2020. Održali su oko 400 koncerata širom Europe, od Grčke do Estonije, od Francuske do Bugarske. Njihove pjesme emitirane su u programima mnogih radija – između ostalog i na KEXP Seattle i londonskom BBC radiju. Prošle godine su napravile i pjesmu Mnogi za film Časna posla, a nedavno su izdale novi singl Uroni u san kojim najavljuju četvrti album.
🔴 NEDJELJA 20.11. FABRIKA 35 - 10h
RADIONICA SITOTISKA
Na radionici sitotiska bit će predstavljena tehnika manualnog tiskanja sitotiskom na papir i tkaninu. Radionica je namjena svima koje zanima sitotisak, a pogotovo glazbenicima_ama i umjetnicima_ama i članovima_icama raznih kolektiva koji žele raditi svoj „merch“, jer su u radionicu uključeni i tips&tricks vezano za izradu vlastitog merchandisea. Svi potrebni materijali će biti osigurani, no po želji možete donijeti svoju majicu, duksu ili stolnjak na kojima možete otisnuti neki od motiva.
Voditeljica: Eva Badanjak glazbenica, glazbena producentica, ilustratorica i dizajnerica. Diplomirala modni dizajn na Tehnološko tekstilnom fakultetu u Zagrebu, završila obrazovanje za grafičkog dizajnera na učilištu Algebra. Sitotiskom se bavi od 2012. godine, samostalno i u sklopu Sito(s)tisak radione u AKC Medika.
 
  • organizator
    Platforma Hvar, ŽIV ŽAR ŽUR
  • Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Saveza PlatFORma Hvar.