HR EN
poništi filtere
Kultura
14/12/2019

Winter Wonderland - Sara & Jappa, koncert jazz evergreena

Sara & Jappa, otac i kćerka, akustični su pjevački duo koji svoj nastupe temelji na izvedbama poznatih jazz standarda i evergreen melodija iz 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, koje su popularizirali pjevači kao što su Ella Fitzgerald, Nat King Cole, Frank Sinatra, Peggy Lee, Tony Bennet i mnogi drugi izvođači tog žanra.

Sara & Jappa prvi put predstavili su se publici u jazz izdanju u ljeto 2016. i niz nastupa prigodno zaokružili izrazito uspješnim i rasprodanim solističkim koncertima "Jazz Winter Wonderland" i "My Jazzy Valentine" u prepunoj dvorani GKL-a Split.

Sara Brodarić poznata je pogotovo mlađoj publici po pjevačkoj suradnji s Lukyjem, TBF-om, Dječacima, klapom Libar i grupom Studio Frendo. Kao profesorica stranih jezika, u svom repertoaru pored engleskog, pjeva i pjesme na portugalskom, talijanskom i francuskom jeziku. Prvu nagradu žirija osvojila je na Večerima francuske šansone, a pred teatarskom publikom nastupila je u ulozi pjevačice u predstavi Romeo i Julija u splitskom HNK-u, svojom interpretacijom poznatog bossa nova jazz standarda.

Željko Brodarić Jappa široj je publici poznat kao frontman, pjevač, gitarist i skladatelj legendarne grupe Metak te kao solo kantautor i studijski glazbenik. Producirao je značajne albume vrhunskih izvođača (Đavoli, Crvena Jabuka, Haustor, Animatori, Regata, Luky i dr.), a prošle godine potpisuje scensku glazbu i prepjeve za izuzetno uspješnu i rasprodanu predstavu splitskog HNK-a Kašeta brokava.

  • organizator
    Grad Hvar
  • Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Saveza PlatFORma Hvar.