HR EN
poništi filtere
Kultura
29/08/2021

Svečana projekcija MURINE uz gostovanje ekipe u Hvaru

Film “Murina” redateljice i scenaristice Antonete Alamat Kusijanović nagrađen u Cannesu Zlatnom kamerom (Camera d’Or) od 26. kolovoza prikazuje se u kinima diljem Hrvatske.

Pred publiku stiže i ekipa filma koja će gostovati na svečanim projekcijama u Dubrovniku, Splitu, Hvaru, Jelsi, Zagrebu i Rijeci. Svečana projekcija u hvarskoj Venerandi održat će se uz gostovanje ekipe 28. kolovoza od 21:00 sat. Ulaznice su dostupne na blagajni kina.

 

O FILMU:

Napeti odnos šesnaestogodišnje Julije i autoritarnog oca Ante počinje pucati kad u njihov dom na otoku stigne stari obiteljski prijatelj. Dok je otac zaokupljen pokušajima da s njim sklopi posao života, karizmatični gost Juliji otvara sve više prostora slobode te u njoj budi revolt prema roditeljima. Tijekom vikenda ispunjenog velikim očekivanjima, Julija uvlači obitelj u opasni vrtlog strasti i nasilja.

 

STRANICA FILMA:

www.murina.film

 

  • organizator
    Kino Mediteran Hvar
  • Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Saveza PlatFORma Hvar.