HR EN
poništi filtere
Kultura
17/11/2021

Priče iz Vukovara

VEČERAS U HVARSKOM KAZALIŠTU
🕯 Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje večeras u 19 sati bit će izvedena monodrama „Priče iz Vukovara“, autorski projekt glumca Pere Eranovića utemeljena na kratkim lirskim pričama legendarnog ratnog izvjestitelja Siniše Glavaševića.
Predstava je nastala kao diplomski rad na umjetničkoj akademiji u Splitu uz mentorstvo prof. Milana Štrljića. Dosad je odigrana 50-tak puta, u Splitu se izvodila kao dio stalnog postava HNK Split, a u Hvar dolazi u suradnji Grada Hvara i kazališne družine Ritam igre.
Osim što će one nešto starije podsjetiti na razdoblje ponosa koji se uspio održati nad tolikim strahom i patnjom, ovaj će autorski projekt novim generacijama uputiti i opomenu da je gubljenje radosti i okretanje glave od čovjeka jednako pogubno kao i zaborav.
Ulaz je slobodan, uz digitalnu EU COVID potvrdu ili negativan test koji će se besplatno moći napraviti na ulazu, sat vremena prije početka.
 
 
  • organizator
    Grad Hvar
  • Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Saveza PlatFORma Hvar.