HR EN
poništi filtere
Zabava
16/07/2024 - 18/07/2024

Jazz & Wine Festival

Ovogodišnje izdanje Jazz&Wine Festivala u Starom Gradu ponovo će nas razveseliti i rasplesati od 16. do 18. srpnja. U toplim ljetnim večerima, uz vrhunsku ponudu hrvatskih vinara, uživat ćemo u virtuoznim glazbenim performansima odabranih internacionalnih jazz umjetnika.

16.07. Detour
Detour je danas već legendaran hrvatski electro-acoustic pop glazbeni sastav nastao sada već daleke 2006. godine iz grupe Yammat. Detour zvuk obuhvaća glazbene žanrove electro i baroque popa te rocka s utjecajima funk-a i jazz-a. Ovaj višestruko nagrađivani band ove godine slavi svoju punoljetnost. Poslušajte zašto su zaslužili 13 Porina sa svojih 6 studijskih albuma.
 
17.07. Erik Marenče Hammond Experience
Erik Marenče, sjajan slovenski klavijaturist sa bogatom internacionalnom karijerom, diplomirao je na Konzervatoriju u Rotterdamu 2004. U svojoj bogatoj karijeri svirao je s nizom slavnih glazbenika među kojima su Owen Heart, Adonis Rose, Adam Nusbaum, Rony Kruger, Andy Middletone, Miles Griffith, Judy Niemack i Howard Curtis. Nezaobilazan je klavijaturist na slovenskoj glazbenoj sceni i surađuje u mnogim kvalitetnim ne samo jazz projektima.

18.07. JP Organic Quartet
Joe Pandur je jedan od naših najboljih jazz gitarista ujedno je i umjetnički direktor festivala. Zahvaljujući umjetničkim angažmanima proputovao je veliki dio svijeta i družio se i svirao s brojnim kultnim džezerima poput Ane Moure, Boba Cranshawa, Joséa Jamesa i drugih. Za festival će formirati kvartet sastavljen od prekaljenih jazz umjetnika, gdje se posebno veselimo ponovnom gostovanje makedonske senzacije na bubnjevima Mihaila Paruševa (Leb i Sol)
 
 
 
 
  • organizator
    TZ Stari Grad
  • Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Saveza PlatFORma Hvar.