HR EN
poništi filtere
Edukacija
19/11/2022

JAVNA TRIBINA:FABRIKA 35/jučer,danas,sutra

U posljednjih desetak godina u Hrvatskoj se po pitanju upravljanja prostorima za kulturu i mlade događa zaokret u načinima suradnje između organizacija civilnoga društva i lokalnih donositelja odluka, pri čemu se najčešće neiskorišteni i zapušteni prostori zajednički pretvaraju u centre koji ubrzo postaju mjesta razvoja društvenog kapitala, slobode i kreativnosti.
Nastala iz entuzijazma i želje za osiguravanjem prostora nezavisnoj kulturi i obogaćivanjem lokalnih kulturnih sadržaja prostor FABRIKA 35 primjer je takve prakse u gradu Hvaru.
Otvorenosti lokalnih vlasti prema novim modelima upravljanja javnim prostorima ključ je razvoja kulturnog i društvenog identiteta grada i uspjeha ovakvih civilno-javnih partnerstva.
Udruga Platforma Hvar poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na javnoj tribini o prostorima za nezavisnu kulturu koja će se održati 19. studenog u 16h u prostoru FABRIKA 35. 
  • organizator
    Platforma Hvar
  • Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Saveza PlatFORma Hvar.