HR EN
poništi filtere
Kultura
29/04/2022 - 14/05/2022

IZLOŽBA SPLIT 14B

Svaguša je umjetnik koji se aktivno bavi slikanjem, stripom, graffitima, street artom, oslikavanjem interijera i ilustracijom. Osim toga predaje, održava strip radionice i tribune za promociju stripa, sudjeluje na nizu domaćih i internacionalnih projekata, autor je i koautor nekolicine strip albuma, osnivač nezavisne izdavačke kuće Bučni stripovi, a povremeno se bavi muzikom i zvukovima.
🍷✨🎨
Riječ je o seriji slika koje su nastale iz njegovih noćnih šetnji i dugih lutanja po uspavanim urbanim kvartovima. To su gradski momenti lišeni užeg centra, turističke scenografije, nagomilanih dućana, restorana i štekata koji otkrivaju Split u kojem ljudi stvarno žive, spavaju, rade, idu u škole, šetaju, imaju garaže, bendove, gledaju vlakove...
 
Duga i meditativna noćna gubljenja smiruju, oslobađaju i usput otkrivaju zanimljive svijetlosti, forme i kompozicije. Daleko od užurbanog ritma i moranja svakodnevice.
 
Izložba će biti otvorena do 15.5 svaki dan osim nedjelje od 18 do 21h.
 
  • organizator
    Platforma Hvar
  • Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Saveza PlatFORma Hvar.