HR EN
poništi filtere
Kultura
28/04/2022

IZLOŽBA SPLIT 14B

Ovog četvrtka u 20h u FABRICI 35 otvaramo izložbu SPLIT 14B.
Splitski umjetnik Ivan Svaguša – Svaig kroz svoje radove u akvarelu, na otok će nam donjeti noćnu atmosferu i vibracije suvremenog grada.
⚡️⚡️⚡️
Riječ je o seriji slika koje su nastale iz njegovih noćnih šetnji i dugih lutanja po uspavanim urbanim kvartovima. To su gradski momenti lišeni užeg centra, turističke scenografije, nagomilanih dućana, restorana i štekata koji otkrivaju Split u kojem ljudi stvarno žive, spavaju, rade, idu u škole, šetaju, imaju garaže, bendove, gledaju vlakove...
▪️
Duga i meditativna noćna gubljenja smiruju, oslobađaju i usput otkrivaju zanimljive svijetlosti, forme i kompozicije. Daleko od užurbanog ritma i moranja svakodnevice.
▪️
Svaguša je završio slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti i redovito se bavi slikanjem, stripom, graffitima/street artom, oslikavanjem interijera/eksterijera i ilustracijom. Osim toga predaje, održava strip radionice i tribune za promociju stripa, sudjeluje na nizu domaćih i internacionalnih projekata, autor je i koautor nekolicine strip albuma, osnivač nezavisne izdavačke kuće Bučni stripovi, a povremeno se bavi muzikom i zvukovima koje ponekad izvodi po klubovima.
Kreće se na svjetlosni pogon.
Na zemlji šepa, u moru je ko riba.⚡️✨
Vidimo se u četvrtak! 

  • organizator
    Platforma Hvar
  • Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Saveza PlatFORma Hvar.