HR EN
poništi filtere
Kultura
20/07/2021 - 31/07/2021

[IZLOŽBA] Pjesničko-grafička mapa “Hommage Tonku Maroeviću”

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na predstavljanje donacije Muzeju Staroga Grada, pjesničko-grafičke mape “Hommage Tonku Maroeviću”, koje će se održati u utorak 20. srpnja 2021. u 21h, u galeriji Juraj Plančić Muzeja Staroga Grada.

Mapa je objavljena 25. rujna 2020. godine u ediciji Vid koju je osnovao, uređuje i grafički oblikuje Božo Biškupić. Ovo bibliofilsko izdanje Zbirke Biškupić tiskano je u ograničenom izdanju od 57 primjeraka.

Osim stihova akademika Luka Paljetka uobličenih u Sonetni vijenac, a u kojima se očitava cjelokupni život akademika Tonka Maroevića, mapu čine i grafički listovi trideset i troje hrvatskih likovnih umjetnika koji su kroz različite grafičke tehnike ispričali svoj doživljaj Tonka Maroevića.

Izložba grafičkih listova moći će se pogledati do 31. srpnja 2021.

---

U skladu s preporukama za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja kulturnih programa, otvorenje izložbe će se upriličiti u vrtu muzeja (maksimalno 100 posjetitelja). Najveći dozvoljeni broj osoba koji mogu istovremeno boraviti u galeriji je 20. Također, obavezno je korištenje maske za lice u zatvorenom prostoru te kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje 1,5 m na otvorenom prostoru. Posjetitelje molimo da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera i da budu odgovorni prema sebi i drugima.

  • organizator
    Muzej Staroga Grada / Stari Grad Museum
  • Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Saveza PlatFORma Hvar.