HR EN
poništi filtere
Kultura
07/08/2021 - 30/09/2021

[IZLOŽBA] Jakov Bratanić 1912. – 2001.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na otvorenje retrospektivne izložbe Jakov Bratanić 1912. – 2001. koje će se održati u subotu 7. kolovoza 2021. u 21h, u galeriji Juraj Plančić Muzeja Staroga Grada.

Izložbu čini 50 prvorazrednih Bratanićevih slika iz umjetnikove atelijerske ostavštine koju marno čuvaju nasljednici u Zagrebu. Muzej Staroga Grada, koji vodi brigu o promociji kulturnog i umjetničkog naslijeđa grada i koji tu brigu proteže i na Bratanićev rodni Vrbanj i okolna mjesta, izložbu priređuje o 20. godišnjici slikarove smrti. Koncipirana kao mala retrospektiva, ova izložba vjerujemo u znatnoj mjeri obogaćuje muzejski program posvećen umjetnicima hvarskih korijena.

Izložba kustosice Biserke Rauter Plančić moći će se pogledati do 30. rujna 2021.

Više o izložbi možete saznati na https://msg.hr/2021/08/02/izlozba-jakov-bratanic-1912-2001/

---

U skladu s važećim nužnim epidemiološkim mjerama za sprječavanje zaraze COVID-19 za područje Splitsko-dalmatinske županije, otvorenje izložbe će se upriličiti u vrtu muzeja, a otvaranju može prisustvovati maksimalno 50 posjetitelja. Pozivamo stoga sve zainteresirane posjetitelje da na vrijeme dođu u Muzej, jer će ulaz biti ograničen, u skladu s mjerama i Odobrenjem za održavanje programa izdanim od strane Stožera civilne zaštite Grada Staroga Grada.
Također, najveći dozvoljeni broj osoba koji mogu istovremeno boraviti u galeriji je 20, a korištenje maske za lice u zatvorenom prostoru te kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje 1,5 m na otvorenom prostoru je obavezno.
Posjetitelje molimo da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera i da budu odgovorni prema sebi i drugima.

  • organizator
    Muzej Staroga Grada / Stari Grad Museum
  • Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Saveza PlatFORma Hvar.