HR EN
poništi filtere
Kultura
08/05/2023

Prezentacija knjige "Crkve u Hvaru"

"Crkve u Hvaru" temeljit su pregled svih sačuvanih, porušenih, izvan upotrebe i samo po spomenu poznatih sakralnih objekata na području grada Hvara i okolice.
Na više od 700 stranica Kovačić detaljno opisuje izgled i opremu svakog objekta i njegovu povijest. Velika vrijednost ove knjige su i život i priče vezane uz svaku crkvu ili kapelicu i njihovu okolinu, sa mnoštvom nevjerojatno zanimljivih detalja. U njegovu prepoznatljivu stilu, ne libi se dati i dovitljive komentare i opaske.
 
Crkve u Hvaru sveobuhvatno su i dopunjeno ostvarenje neprežaljenog Joška Kovačića, koji je sustavna istraživanja na ovoj temi započeo knjigom na ciklostilu "Zapisi o crkvama u Hvaru" (1982) i "Iz hvarske kulturne baštine" (1987).
Knjiga će biti od neprocjenjive važnosti svakome u kulturnim i turističkim profesijama, učenicima, studentima, istraživačima, no zaslužuje i postati dio biblioteke svake hvarske obitelji.
 
Izdavači su Književni krug Split, Gradska knjižnica i čitaonica Hvar i Hvarska biskupija.
Vidimo se u ponedjeljak 8. svibnja u Lođi u 20 sati!

 

  • organizator
    Gradska knjižnica i čitaonica Hvar
  • Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Saveza PlatFORma Hvar.