HR EN
poništi filtere
Kultura
13/08/2021

[PROMOCIJA KNJIGE] Pomorstvo Dalmacije u 19. stoljeću

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na promociju knjige dr. sc. Matea Bratanića pod nazivom Pomorstvo Dalmacije u 19. stoljeću: otok Hvar u tranziciji u petak, 13. kolovoza u 21h u Muzeju Staroga Grada.

Autor pomorsku baštinu otoka Hvara problematizira u njezinoj ukorijenjenosti i kontinuitetu trajanja (prapovijest, grčke kolonizacije, rimske Pharije, kasne antike, Venecije, Austrije), ponajprije kao međuodnos otočnih stanovnika s morem i pomorstvom. Donosi preglednu sliku referentnih točaka kroz različita povijesna razdoblja, kao nasljeđe kumulativnog slijeda do središnjeg fokusa rada na 19. stoljeće koje ujedno odražava iskustvenost otočnog stanovništva u njegovom egzistencijalnom kontekstu i općim procesima. Ovim djelom otok Hvar postaje historiografski vidljiv kao jedno od povijesnih pomorskih središta na hrvatskoj obali tako što donosi lokalne/mikrohistorijske razine otoka Hvara s obzirom na identitet i pomorsku baštinu.

Saznajte više na https://msg.hr/2021/08/07/promocija-knjige-pomorstvo-dalmacije-u-19-stoljecu/

---

U skladu s važećim nužnim epidemiološkim mjerama za sprječavanje zaraze COVID-19 za područje Splitsko-dalmatinske županije, predstavljanje knjige održat će se u vrtu muzeja, a događaju može prisustvovati maksimalno 50 posjetitelja. Pozivamo stoga sve zainteresirane posjetitelje da na vrijeme dođu u Muzej, jer će ulaz biti ograničen, u skladu s mjerama i Odobrenjem za održavanje programa izdanim od strane Stožera civilne zaštite Grada Staroga Grada.
Također, korištenje maske za lice u zatvorenom prostoru te kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje 1,5 m na otvorenom prostoru je obavezno.
Posjetitelje molimo da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera i da budu odgovorni prema sebi i drugima.

  • organizator
    Muzej Staroga Grada / Stari Grad Museum
  • Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Saveza PlatFORma Hvar.