HR EN
poništi filtere
Kultura
26/05/2023 - 31/05/2023

26. Prix Marulić

Od petka, 26. svibnja do srijede, 31. svibnja u Hvaru se, u organizaciji Hrvatske radiotelevizije, Dramskog programa Hrvatskog radija, održava jedinstven radijski festival posvećen preispitivanju baštine koji na prošlost gleda iz suvremenoga kuta, a međunarodni autori predstavljaju svoja djela utemeljena na kulturnoj baštini i/ili suvremenoj interpretaciji starih tekstova. Prix Marulić se pod geslom „Starim tekstovima u pohode“ u Hvaru održava od 1997. godine.

Pod umjetničkim vodstvom Adriane Kramarić ove godine bit će predstavljeno 60-ak igranih i dokumentarnih ostvarenja iz 22 države, a višestruko nagrađivani Dramski program Hrvatskog radija predstavlja se sa tri djela.

Jedinstvenost festivala ogleda se i u činjenici da se sva slušanja odvijaju na otvorenim povijesnim lokacijama grada Hvara, dok u festivalskim raspravama sudjeluju svi sudionici festivala otvorenim razgovorima i razmjenama iskustava. Rasprave se održavaju svake večeri u najstarijem javnom kazalištu Europe, utemeljenom 1612., uz svakodnevni live stream koji se od 19 sati može pratiti Facebook stranici Prix Marulić – International Radio Festival.

 

Detaljni program i lokacije održavanja: https://prix-marulic.hrt.hr/main-info/programe-schedule-2023-10750375

  • organizator
    Hrvatska radiotelevizija, Dramski progra Hrvatskog radija
  • Izradu web stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Saveza PlatFORma Hvar.